mandag 12. november 2012

Epleprosjektet 2012

For andre år på rad, har me dyrke jordeple (potet) i eplehagen på Minne Åseral kultursenter. 1.-4. kl sette jordeple i vår, som me tok opp i haust. Alt gjort på gamlemåten for hand. Førre veke kom 1. -4. kl ned att og laga smakfulle eplekako (potetkaker) og eplesaft av råvarer frå eigen hage. Maten vart utsøkt, ikkje minst grunna prima råvarer, gode kokkar og kyndig hjelp frå Gudrun Austegard.



Jordeplene må skrellast og malast

Skrell, skrell

det er kjekt å skrelle

Gudrun fortel korleis det var då ho vaks opp på 40-talet




Snart klare til eplepressing
Kvalitetssikring av eplene før dei går i kverna

Eplpressing krev sine musklar


3. og 4. kl nyt eit bedre måltid.
Eplekako med smør og sukker og ferskpressa eplesaft.

1. og 2. kl har ete opp eplekako med pølse i og drukke opp eplesafta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar